De Weijde Blick

Ondertitel

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een van de bekendere massagevormen. Het is een massage waarbij het lichaam en de geest weer helemaal tot rust komen. Het doel van deze massage is dan ook om lichamelijk en geestelijk tot volledige ontspanning te komen. De ontspanningsmassage geeft je het gevoel van een complete ontspanning. Het is geen diepe weefselmassage. De behandeling is dus niet bedoeld om de diepere gelegen spieren in het lichaam te bewerken. Bij de ontspanningsmassage worden enkel de buitenste lagen van het lichaamsweefsel gemasseerd.


Oorsprong

De ontspanningsmassage is eigenlijk een klassieke massage. Deze behandeling is al meer dan duizenden jaren oud. Het is namelijk een van de oudste massagevormen welke al werd toegepast in het oude Egypte en in de tijd van de Romeinen en de Grieken. Het woord massage heeft een Arabische oorsprong. Het is weer afgeleid van het woord ‘mass’ dat onderzoekend aanraken betekent.


 

De massage

Tijdens de massage lig je op je buik op een massagetafel. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals zachte strijkingen, kloppen, schudden, knedingen en vibraties. Deze bewegingen stimuleren de doorbloeding van de weefsels en er worden afvalstoffen afgevoerd. Ook worden de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren hierdoor weer verbeterd. Door deze massage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam weer hersteld. Gedurende deze massage komen je lichaam en je geest weer tot rust. De spanningen die je hebt opgebouwd vloeien weg en je voelt je weer als herboren. Hierdoor ga je ook weer beter functioneren en voel je je fitter. Sommige masseurs bieden je de mogelijkheid om aan de ontspanningsmassage ook een aromatherapie toe te voegen. Deze aroma’s zijn dan weer afgestemd op je klachten en je gevoelens. De hoge kwaliteit van de aroma oliën zorgt ervoor dat je nog meer tot ontspanning komt, waardoor je energiebalans ook weer meer herstelt.


 

Wanneer ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage kan, net als heel veel massages, worden toegepast om mensen te verhelpen of te verlichten van verschillende klachten. Hierbij kan je denken aan psychische of lichamelijke klachten, als stress, hoge spierspanningen, storingen in de lichaamsbeleving, vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijnen. De massage heeft een positieve invloed op het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de hormoonhuishouding en de lichaamsbeleving. Er wordt wel gezegd dat een regelmatige ontspanningsmassage een preventieve werking heeft op de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor bescherm je jezelf tegen veelvoorkomende klachten, zoals een burn-out, slapeloosheid en oververmoeidheid. Vooral in deze tijd van drukte kan deze behandeling dan ook zeer goed zijn. Veel mensen hebben namelijk een stressvol leven en nemen nog nauwelijks de tijd voor zichzelf. Om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven is het dan ook nodig om regelmatig een moment van ontspanning toe te passen. Een ontspanningsmassage is hier dan ook zeer geschikt voor.Introductie behandeling 30,00 euro
Kosten 40,00 euro per uur

Kosten 55,00 euro 1,5 uur

polariteitsmassage

Bij een polariteitsmassage probeert de masseur de polen van het lichaam met elkaar te verbinden, zodat de energie vrij kan stromen. Deze verbinding brengt hij tot stand door zijn handen op reflexpunten van het lichaam te leggen. Vervolgens zal de masseur met massageolie de huid en spieren masseren. 
Fysieke en energetische massage worden bij polariteitsmassage gecombineerd.

Tijdens een polariteitsmassage worden drie technieken gebruikt: diepe massage wordt gebruikt om de geblokkeerde energie los te maken. Lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking worden gebruikt om de energie te polariseren. De niet-lichamelijke aanraking is een energetische aanraking waarbij de handen vlak boven het lichaam worden gehouden. Met deze technieken wordt het stromen van de levensenergie bevorderd.


 

Wanneer polariteitsmassage

Een polariteitsmassage geeft balans en ontspanning voor lichaam en geest. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest, wat een sterk helende werking heeft. Ook kan deze massagevorm pijn en klachten verminderen, zoals nek- en schouderklachten, rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en klachten aan de luchtwegen (astma en COPD). De massage is geschikt voor iedereen, jong en oud.

Introductie behandeling 30,00 euro ongeveer 1 uur 


Kosten 40,00 euro ongeveer 1 uur

Kosten 55,00 euro ongeveer 1,5 uur


Aanbeveling een combinatie van  Quantum-Touch - Massage en Magnetiseren 1,5 uur Kosten 55,00 euro